Waardegedreven zorg.

wordt energie gedreven zorg!

De teamleider van de afdeling stuurde me van de week een mail door van een van onze patiënten. Het was een prachtige dankbrief. Deze meneer was zo tevreden over de zorg die hij ontvangen had, dat hij de moeite heeft genomen om deze brief te schrijven.

Waardegedreven zorg
Zo’n brief geeft energie aan de zorgmedewerkers

Wat is waardegedreven zorg?

Waardegedreven zorg betekent dat zorg voor de patiënt georganiseerd wordt op basis van de behoeften en voorkeuren van de patiënt zelf. Wat het beste is voor de patiënt is voor iedere individuele patiënt anders. Dat is waar het om draait bij waardegedreven zorg. Wat de arts, het ziekenhuis of de zorgverzekeraar het beste vindt, hoeft niet de beste uitkomst te zijn voor de patiënt zelf. En wat die waarde is, is heel persoonlijk.

De waarde van deze persoonlijke brief

Zo’n brief geeft positieve energie aan alle mensen die er hard aan werken om voor onze patiënten te zorgen. Doen we dat altijd zo goed als deze meneer dat ervaren heeft? Nee, natuurlijk niet en daar leren we van. Maar leren gaat zoveel beter als je ook hoort wát je goed doet. Want om te kunnen verbeteren moet je je ook bewust zijn van je kwaliteiten. Zodat je die in kunt zetten voor dat wat je beter wilt doen. Voor iedere patiënt, passend bij ieders behoefte. Want wat deze meneer waardeert, is voor een ander wellicht helemaal niet belangrijk.

Creëer contact met je patiënt

Om waardegedreven zorg te kunnen leveren hebben zorgverleners gesprekken met hun patiënten en luisteren ze naar wat hun patiënten vertellen. Niet alleen deze gesprekken, maar ook korte vragenlijsten kunnen hier aan bijdragen. Vragenlijsten die patiënten enten, als ze weer thuis zijn, op hun gemak in kunnen vullen en waarmee ze hun ervaringen met je kunnen delen.

Energie gedreven zorg

Het mooie is dat veel patiënten dat ook graag willen doen, net als deze meneer. Onze ervaring met FeedbackRadar in al onze ziekenhuizen is dat zorgverleners veel meer complimenten krijgen dan verbeterpunten (afgelopen maand (oktober 2022) bijvoorbeeld 2805 complimenten en 1192 verbeterpunten). Werken aan waardegedreven zorg wordt daarmee ook energiegedreven zorg. Want reken maar dat zo’n dankbrief energie geeft.

kloppend hart van zorgprofessional

Meer zorginspiratie ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van CEO Lab & Feedbackradar.

  Aandacht krijgen voor je verhaal. Dat geeft je patiënt kracht

  Aandacht voor wat er goed gaat. Dat geeft je als zorgverlener kracht

  Aandacht voor wat beter kan. Dat geeft de zorg nog meer kracht

  Aandacht voor het gesprek. Dat geeft je relatie met je patiënt kracht

  DE
  KRACHT
  VAN
  AANDACHT

  Certificaten ISO NEN IEC Betrouwbaarheid Feedbackradar

  Meer zorg inspiratie?

  Laat je e-mailadres achter en ontvang maandelijks de nodige zorg inspiratie.